عنوان: بررسي روابط خانوادگی در اسلام
پدید آورنده: نفیسه قربانی
استاد راهنما: خانم موسوی
چکیده
شالوده ی هر جامعه، خانواده می باشد و در واقع، هسته ی اولیه تشکیل جوامع نیز محسوب می شوند. نیروهای حرکت دهنده هر جامعه در خانواده متولد شده و رشد می یابند. روابط متقابل اعضای خانواده با یک دیگر زمینه ساز نوع فعالیت آینده افراد در زمینه های مختلف اقتصادی، فرهنگی، دینی و حتی سیاسی است؛ بنابراین خانوده ی سالم و کارآمد با تربیت افراد موفق و کوشا و تحویل آن ها به جامعه، در رشد و تعالی آن موثرند و برعکس خانواده های متزلزل و بیمار، فرزندانی نابهنجار و بزه کار به جامعه وارد می کنند که موجب نابسامانی هایی در جامعه می گردد. والدین به عنوان اولین عامل تربیتی افراد باید در پرورش و تربیت نسل کوشا باشند و با بهره گیری از آموزه های دینی سعادت دنیوی و اخروی افراد را فراهم نمایند. بنابراین اصل تشکیل خانواده و چگونگی روابط اعضای آن با یک دیگر اموری مهم و حایز اهمیت است. در این راستا در عصر کنونی دو رسالت ، ضروری به نظر می رسد در مرتبه ی اول، تقویت نهاد خانواده و در مرتبه دوم،کمک به اصلاح روابط اعضای خانواده با یک دیگر و افزایش کارایی و تعالی خانواده. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی با هدف کاربردی بوده و اطلاعات به صورت کتابخانه ای جمع آوری شده است.
واژگان کلیدی: خانواده، زن، شوهر، فرزند، والدین .
با سلام
قالَ الإمام الجواد - عليه السلام - : ثَلاثٌ يَبْلُغْنَ بِالْعَبْدِ رِضْوانَ اللّهِ: كَثْرَةُ الاْسْتِغْفارِ، وَ خَفْضِ الْجْانِبِ، وَ كَثْرَةِ الصَّدَقَةَ.
«كشف الغمّة، ج 2، ص 349»
امام جواد - عليه السلام - فرمود: سه چيز، سبب رسيدن به رضوان خداي متعال مي باشد: نسبت به گناهان و خطاها، زياد استغفار و اظهار ندامت كردن. اهل تواضع كردن و فروتن بودن. صدقه و كارهاي خير بسيار انجام دادن.
غروب شفق گون نهمین آفتاب ولایت را تسلیت عرض می کنیم.
منتظر حضورتان در کوثر نور هستم.