گزارش برگزاری کرسی آزاداندیشی اقتصاد مقاومتی در حوزه علمیه شهید مطهری «ره»
حوزه علمیه شهید مطهری «ره» کرسی آزاداندیشی با عنوان «اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی» برگزار نمود.
در راستای همایش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران پیرامون اقتصاد مقاومتی، معاونت پژوهش مدرسه علمیه شهید مطهری اقدام به برگزاری کرسی آزاداندیشی استاد با طلبه با عنوان «اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی» نمود.
استاد این کرسی آقای دکتر حسینعلی مؤمنی دکترای استرراتژیک بودند و با سبک زندگی پیامبر اکرم (ص) در ازدواج با حضرت خدیجه (س) بحث خود را آغاز نمودند. در ادامه به تعریف اقتصاد مقاومتی پرداختند و بیان نمودند که :
اقتصاد مقاومتی مفهومی است که درپی مقاوم سازی، بحران زدایی و ترمیم ساختارها و نهادهای فرسوده و ناکارآمد موجود اقتصادی مطرح می شود. در بحث اقتصاد مقاومتی سه گزینه رشد ، پیشرفت و توسعه مطرح می شود که باید به شرح تفصیلی آن پرداخت.
برخی اقتصاد دانان و افراد، درک سیسات اقتصادی ندارند و متاسفانه میان کلمات پیشرفت و توسعه مرز تفکیکی قائل نشده اند. از این رو در پیاده سازی الگوهای غربی که قابلیت انطباق با الگوی بومی ایرانی اسلامی را ندارد، دچار اشتباه شدند و اقتصاد را فلج نمودند.
رشد یک مرحله از فرآیند توسعه است که به معنای افزایش کمّی یا تکثیر وضع موجود است.
پیشرفت به معنای افزایش و ارتقای سطح فناوری است به عبارت دیگر در پیشرفت، وضعیت موجود را با افزایش فناوری می توان بالا برد.
اما توسعه نتیجه حاصل از رشد و پیشرفت است که معنای آن اصلاح الگوهای رفتار می باشد.
مفاهیم ذاتی رشد و پیشرفت و توسعه را نباید به یک معنا لحاظ نمود. اقتصاد کشور قطعا به رشد و پیشرفت به معنای واقعی آن دست پیدا کرده است، اما در توسعه هنوز راه بسیار است….
برای دست یافتن به اقتصاد مقاومتی باید به اصلاح الگوهای رفتار پرداخت و قطعا این تغییر باید از سنین دبستان آغاز گردد.
در مدیریت استراتژیک وقتی می خواهند سیاست گذاری کنند و به توسعه دست پیدا کنند به تغییر الگوهای رفتاری می پردازند. بنابراین برای دست یافتن به توسعه در اقتصاد باید اقتصاد مقاومتی را از دبستان شروع کنیم تا بتوانند به اصلاح الگوهای رفتاری در اقتصاد شوند. چگونگی اصلاح الگوهای رفتار یا همان توسعه، بحثی مجزاست که باید جلسه دیگری به آن اختصاص داده شود.