موضوعات: "کتابخانه" یا "مقالات" یا "آیین نامه مقاله" یا "معرفی کتاب" یا "تحقیقات پایانی" یا "آیین نامه تحقیقات پایانی"
حرکت اصلاحی امام حسین (ع) اندیشه ابعاد و شیوه ها
مشخصات کتاب:
پدیدآورندگان : نویسنده حبیب الله احمدی
عنوان اصلی حرکت اصلاحی امام حسین (ع)، اندیشه، ابعاد و شیوه ها
حادثه عاشورا علل، درس ها و عبرت ها
مشخصات کتاب:
بیانات مقام معظم رهبری در نماز جمعه 1377/2/18
نویسنده : سید علی خامنه ای
مشخصات کتاب:
سرشناسه : سعیدی مهر، محمد
عنوان و نام پدیدآور : تحلیل معرفت شناختی مبانی کلامی پژوهش در نهضت عاشورا/ سعیدی مهر، محمد
منشا مقاله : ، حضور، ش 17، (پاییز 1375): ص 122 154.
مايكل كوك و كتاب امر به معروف و نهي از منكر
مايكل كوك نويسندهاي آمريكايي است كه كتابي به نام امر به معروف و نهي از منكر در انديشه اسلامي تأليف كرده است. اين كتاب در سال1385، از سوي بيست و چهارمين دورة كتاب سال جمهوري اسلامي، شايستة تشويق شناخته شد و پيش از آن نيز، جوايز ديگري را از آن خود كرد. در حال حاضر، مايکل کوک استاد دانشگاه پريسنتون در آمريكا است و تاکنون چندين کتاب و دهها مقاله در حوزههاي مختلف اسلامشناسي تأليف کرده است. برخي از مقالات او به فارسي نيز ترجمه شده است.
کتاب امر به معروف و نهي از منکر (Commanding right and forbidding wrong in Islamic thought) که در سال 2002 چاپ شده است و داستان نگارش آن بسيار عبرتآموز است، از مهمترين منابع تحقيقي در اين موضوع است. كوك در مقدمة اين كتابِ تحقيقي كه درآن از 1700 منبع سود جسته است، بهتفصيل دربارة انگيزة خود از تأليف آن سخن گفته است. داستان نگارش اين اثر و انگيزه مؤلف آن، در آغاز مقدمة كتاب آمده است كه خلاصة آن چنين است:
وقوع حادثهاي زشت و ننگين در يكي از خيابانهاي شهر شيكاگوي آمريكا و بيتفاوتي مردم نسبت به آن، انگيزة من براي نوشتن اين كتاب شد. در شامگاه يكي از روزهاي پاييزي، در ايستگاه قطار شهري شيكاگو در حضور جمعي از مردم، زني مورد تجاوز قرار گرفت؛ اما كسي براي كمك به قرباني از جاي خود حركت نكرد. فريادهاي زن بيپاسخ ماند و رهگذران جز تماشا يا عبور سريع كاري نكردند. تا اينكه بالاخره از ميان جمع حاضرين تنها يک نفر پس از فريادهاي مکرر زن که مورد تجاوز قرار گرفته بود، به خيابان ميرود، جلو ماشين پليس را ميگيرد و از آنان ميخواهد تا براي دستگيري آن شخص اقدام کنند. اين واقعة دلخراش در روزهاي بعد مورد توجه روزنامهها قرار گرفت و چندين گزارش چاپ شد.
اين پرسش براي مايکل کوک مطرح ميشود که چرا اكثر مردم ساکت بودند؟ به نظر وي همين که يک نفر اقدام کرده است، و بعد هم مورد تحسين قرار گرفته، نشان ميدهد که زمينهاي براي مداخله به صورت يک اصل اخلاقي وجود دارد.
مراجعه به فرهنگ حقوقي غرب نشان ميدهد که گرچه مطالبي در بارة امداد به ديگران در آن وجود دارد، اما اين بحث مهجورتر از آن است که به عنوان فرهنگ و سنت مردمي بهتفصيل توصيف شود. اما به نوشتة کوک، اسلام تعاليمي ويژه و گسترده براي اين وظيفة اخلاقي دارد كه نام آن «امر به معروف و نهي از منکر» است.
به هر روي اين گزارش، شگفتي آقاي مايکل کوک را به همراه دارد و وي را به اين فکر مياندازد که چرا در نظام حقوقي غرب، افراد چنين تربيت شدهاند که هيچ واکنشي در برابر چنين جنايتي از خود نشان نميدهند. تحقيق بيشتر نشان ميدهد که تقريبا برخلاف بسياري از نظامهاي حقوقي معمول در دنيا، تنها نظام حقوقي اسلام است که با داشتن نظام امر به معروف و نهي از منکر زمينة مداخلة ناظرين را در برابر انحرافات و اشتباهات فراهم ميكند. بدين ترتيب کار پژوهش آغاز شده و اين کار ارزشمند و پرحجم شکل ميگيرد. اکنون آن کتاب به فارسي درآمده و با جرأت ميتوان ادعا کرد که در حوزة امر به معروف و نهي از منکر، تاکنون چنين اثر جامعي پديد نيامده است.[1]
[1]. مايكل كوك، امر به معروف و نهي از منكر در انديشة اسلامي، دو جلد: 1109 صفحه، ترجمة احمد نمايي، چاپ چهارم 1386، ناشر: بنياد پژوهشهاس اسلامي آستان قدس رضوي، پيشگفتار، ص16 به بعد.
چکیده
عدّه به عنوان یک حکم فقهی مختص زنان در فقه اسلامی مطرح شده است که از جانب تمامی مذاهب اسلامی پذیرفته شده است. وجوب نگهداری عده از جانب زنان آنقدر ضروری است که بخش مهمی از احکام نکاح را به خود اختصاص داده است. این تحقیق با در نظر گرفتن این حکم و با بررسی فقهی و تا حدودی تفسیری مسئله سعی دارد این حکم را از جهت کرامت انسانی بررسی کند. کرامت انسانی زن، خانواده و فرزندان، همگی، مورد توجه اسلام است و در این تحقیق به این نکته توجه شده است. نکتهی دیگر که در این تحقیق مورد توجه قرار گرفته، پرداختن به مسائلی است که از رهگذر علم پزشکی نوین ایجاد شده است. مسئله ی زنان فاقد رحم نکته ای است که با تبیین اساسی فقه موجود می توان راه حلی برای آن یافت.
واژگان کلیدی: عِدّه، زنان فاقد رحم، یائسگی، زوجه صغیره .
محقق: آمنه سرپرست
-دلایل تفاوت نبى و رسول
نبی و رسول در آیات قرآن یکی نیستند. دلایل تفاوت آنها عبارتند از:
الف) اين دو واژه در قرآن از پى هم آمده و به يكديگر عطف شدهاند. اگر هردو يكى بودند، عطف آنها به يكديگر صحیح نبود (بیومی مهران، راستگو، 1383، ج2، ص7). مانند این آیه:
1-«وَ ما أَرْسَلْنا مِنْ قَبْلِكَ مِنْ رَسُولٍ وَ لا نَبِيٍّ إِلَّا إِذا تَمَنَّى أَلْقَى الشَّيْطانُ فِي أُمْنِيَّتِهِ» (حج/52).
«و ما پيش از تو هيچ رسول و نبى نفرستاديم، مگر اينكه چون به خواندن [وحى] مىپرداخت، شيطان در خواندن او مىدويد»
ب) برخی پیامبران در قرآن، گاهی هم رسول خطاب شدهاند و هم نبی، از جمله:
«وَ اذْكُرْ فِي الْكِتابِ مُوسى إِنَّهُ كانَ مُخْلَصاً وَ كانَ رَسُولًا نَبِيًّا» (مریم/51). «و در كتاب (قرآن) موسى را ياد كن، كه او خالص شده بود و (نيز) فرستادهاى والا [مقام] بود.»
شهره شریفی
نام کتاب : راههای تقویت حافظه
نویسنده : بهنام فخرآور
ناشر : پارس بوک
زبان کتاب : پارسی
توضیحات : آیا تا به حال اتفاق افتاده است که نام کسی را که سابقاً ملاقات کرده بودید فراموش کنید؟
یا فراموش کنید فلان وسیله را کجا گذاشته اید یا آیا در ماشین را قفل کردید یا نه؟ مطمئناً چنین اتفاقاتی
برای شما هم افتاده است. اما اگر این از دست دادن حافظه مکرراً اتفاق بیفتد و شما توانایی تمرکزتان را از
دست بدهید، چه می شود؟ متاسفانه، از دست رفتن حافظه و بالا رفتن سن رابطه ای مستقیم دارند. در اوایل 20 سالگی، مغز شروع به از دست دادن بعضی سلول های عصبی می کند و بدن کمتر مواد شیمیایی مورد نیاز
مغز برای درست کار کردن را تولید می کند. در این کتاب که توسط آقای بهنام فخرآور تالیف و جهت نشر الکترونیک به سایت پارس بوک ارسال شده، راه های تقویت حافظه، خوردنیها، ویتامینها، افعال و کارها، انواع
حافظه، تأثیر خواب بر حافظه و غیره برای خواننده تشریح شده است
اخذ واحد پایان نامه پس از اتمام و تحقیق پایانی پس از اتمام 170 واحد (و ورودی های سیکل246 واحد) از
کل واحدهای درسی الزامی است؛
تمدید سنوات مجاز تحصیلی برای اتمام پایان¬نامه و تحقیق پایانی، در شرایط خاص، تنها برای یک بار و با
کسر نمره از طلبه صورت میپذیرد و اصل بر عدم تمدید سنوات است؛
ضوابط، مراحل وکاربرگ های مورد نیاز به پیوست تقدیم می شود؛
ضوابط و دستورالعمل مربوط به تمدبد سنوات مجاز تحصیلی طلاب برای انجام پایان نامه
ضوابط و دستورالعمل مربوط به تمدبد سنوات مجاز تحصیلی طلاب برای انجام تحقیق پایانی